Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur

Leerlingen SG Newton vallen in de prijzen

Newtonleerlingen Jade en Maud Schut uit klas mavo 2A wonnen gisteren de prijs voor ‘Meest Creatieve Team’ tijdens de STEAM Cup Challenge.

Zij ontwierpen de Muziek:bit, waarmee je overal in de stad op de piano een liedje kunt spelen. De jury prees het team om de originele invalshoek en het voor iedereen toegankelijk maken om muziek te spelen.

Op SG Newton maakt techniek en creativiteit een belangrijk onderdeel uit van het onderwijsprogramma. Deelname aan de STEAM Cup Challenge past dan ook goed binnen het lesprogramma. De STEAM Cup Challenge is een wedstrijd georganiseerd door Slim.nl en IT-Randsteden, waarbij teams van verschillende vo- en mbo-scholen aan de slag gaan met een Micro:bit. De twee voorgaande edities vonden plaats in NEMO, maar vanwege het coronavirus werd het evenement dit jaar volledig digitaal aangeboden. De Micro:bit is een minicomputer waarmee toepassingen gemaakt kunnen worden door hem eenvoudig te programmeren. Dit jaar was de opdracht om aan de slag te gaan met de Micro:bit binnen het thema ‘Smart City’.

Op het SG Newton is de tweede klas van de mavo tijdens NaSk aan de slag gegaan met het ontdekken hoe een Micro:bit werkt. Centraal tijdens de lessen stond ‘dare to discover’, durf te ontdekken, de slogan van SG Newton. Hoe kan ik mijn naam in lichtjes laten verschijnen op de chip of hoe maak ik iets anders als een MP3-speler, een stappenteller of een thermometer? Daarna zijn de leerlingen aan de slag gegaan met de wedstrijd en het thema ‘Smart City’.

Techniek alleen iets voor jongens? Op het SG Newton zeker niet! Na de voorselectie op het SG Newton bleken de meiden het beste idee te hebben. Het idee van Mieke Kater, Elin Overwater, Fleur Ootes en Femke Oostrom onder leiding van NaSk docent Hans Stolk voor een waterarmband en het idee van Jade Schud en Maud Schut onder leiden van NaSk docent Sander Garrelts met een keyboard, die aangeeft welke noten je moet spelen. Beide ideeën zijn opgestuurd naar de jury van de STEAM Cup Challenge.

De jury lette onder andere op het generieke resultaat, de rol van de docent, niveau/leeftijd van de leerlingen, techniek, creativiteit en presentatie. Jade en Maud uit klas mavo 2A ontwierpen de Muziek:bit, waarmee je overal in de stad op de piano een liedje kunt spelen. Daarmee wonnen zij de prijs voor ‘Meest Creatieve Team’. De jury prees het team om de originele invalshoek en het voor iedereen toegankelijk maken om muziek te spelen.

Ga terug

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E info@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!